suomenmetsa.fi

Cykla mot en bättre framtid
Helsingfors → Hangö 27.05.2023

Vad är Suomen Metsä-initiativet?

Suomen metsä är ett välgörenhetsinitiativ som riktar sig till skyddandet av den Finska skogen. Alla donerade pengar används för att skydda den finska skogen, i samarbete med Naturarvsstiftelsen. Utvinnandet av resurser och klimatförändringen hotar våra skogar och mångfalden av arterna som lever i dem. Tillsammans kan vi skydda finsk skog och stoppa detta. Var med och donera eller delta i vårt cykelevenemang.

Redan över 40 000€ donationer

Genom att donera skyddar du våra skogar. Vi ber alla som deltar att hjälpa sprida budskapet om att rädda vår skog och vårt land. Donationerna går till att öppna ett nytt naturreservat i Finland, i samarbete med Naturarvsstiftelsen.

Om du vill vara med och skänka en slant kan du göra det genom att klicka knappen nedan. Stöd initiativet med en donation.

Cykel evenemanget 27.5.2023

Haluamme kutsua sinut mukaan pyöräilemään Suomen metsien suojelemisen puolesta. Pyöräily on hyväntekeväisyystapahtuma, johon kaikki halukkaat ovat lämpimästi tervetulleita osallistumaan. Osallistuminen ja rekisteröityminen on täysin maksutonta. Pyöräily ei ole kilpailu, vaan tarkoituksena on pyöräillä yhteisönä ja hyvällä yhteishengellä – itseään saa toki haastaa halutessaan.

Helsingistä Hankoon pyöräiltävä reitti on noin 155 km pitkä: vaikka se voi kuulostaa pitkältä, reitti on suunniteltu helppokulkuiseksi ja se tuntuu todellisuudessa lyhyemmältä. Reitin on suunnitellut retkipyöräilykonkari Taneli Roininen. Kaikkia osallistujia odottaa lämmin vastaanotto Hangon päädyssä.

Anmälningarna för evenemanget har nu stängts!
Jag har registrerat mig, vad nu?

Du kan följa oss på sociala medier (Linkedin, Instagram och Facebook) för att få mer information om initiativet, till exempel hur vår insamling går, vad våra stora partners gör för att skydda Finlands skogar och vilka som är människorna bakom hela projektet. Specifik information om cyklingsevenemanget (såsom tidtabell och hur man förbereder sig) kommer att delas på vår webbplats, sociala mediekanaler samt via direktmeddelanden till deltagarna, så du behöver inte oroa dig för att missa något. Nu är det bara att ta cykeln och träna!

Vad för utrustning behöver jag för cyklingen?

Du behöver ha din egen cykel, hjälm, lämpliga (väderbeständiga) kläder, en telefon och någon form av ID som minimum. Det kommer att finnas några 3? vattenstationer längs resan, men annars är varje deltagare ansvarig för sin egen mat och dryck. Det kommer att finnas erfarna och en uppföljningsbil för att hjälpa till med underhåll och reparation, men det rekommenderas att du bär med dig extra cykelslang för säkerhets skull.

Hurdan cykel behöver jag?

Det är helt upp till dig. Vi uppmuntrar människor att använda det som är mest bekvämt och praktiskt för dem, inklusive elcyklar, eftersom det här inte är en tävling! Rutten inkluderar även vissa sträckor på grus-/dirtvägar utöver asfalterade vägar, så cyklister bör ta det i beaktande.

Hurdan rutt cyklar vi?

Du kan hitta GPS-kartan över rutten här https://ridewithgps.com/routes/38803123. Du kan använda den interaktiva kartan förp att se rutten, vägtypen, höjdskillnaden, potentiella ställen att ta en paus med mera. Rutten kommer även att vara markerad fysiskt, så du behöver inte förlita dig på någon GPS-enhet för navigering, även om det rekommenderas.

Vad är tidtabellen på cyklings dagen?

  • Du bör sikta på att anlända till Medborgartorget framför Oodi runt 07:30 på lördagen den 27.05.
  • 07:30-08:30 bekräftelse av registrering, sista kontroll av utrustning och andra aktiviteter
  • 08:30-08:45 Vi ger oss iväg från Oodi på våra cyklar, ledda av jänis-teamet
  • Första stoppet blir vid 50 km marken på Pikkala ABC. Jänis-teamet kommer att lämna från Pikkala ABC kl 12:00.
  • 100 km marken kommer att vara vid Cafe Classic Garage, med jänis-teamet som lämnar kl 15:00
  • Vi kommer att anlända till Hanko från och med kl 17:00
  • Cyklarna förs  tillbaka till Helsingfros

Behöver jag cykla hela resan från Helsingfors till Hangö?

Nej, du är mer än välkommen att följa med på vägen! Du kan använda GPS-kartan, tidtabellen ovan samt våra sociala medieuppdateringar på själva dagen för att förutse när du ska hoppa på.

Hur kommer jag tillbaka till Helsingfors från Hangö?

Suomen Metsä kommer att erbjuda gratis frakt av cyklarna tillbaka till Helsingfors , men tyvärr kan vi inte erbjuda samma tjänst till våra medcyklister, så varje person ansvarar för sin egen transport och boende (om man stannar över natten i Hangö).

På grund av tåg spårs arbete körs Hangö-Karis tågen av en buss istället för det vanliga tåget, det sista tåget lämnar Hangö kl. 20:50 på lördagen 27.5. enligt sommartidtabellen för 2023. Alternativt kan du ansluta med andra cyklister och försöka organisera samanåkning.

Jag är osäker att jag orkar cykla hela vägen?

Det är upp till varje individ att bedöma om de är tillräckligt vältränade för att delta i evenemanget. På rutten är Stensvik den första etappen (25 km) där alla bör ta en stund och bedöma sin egen kondition, eftersom det är en enkel plats att stanna på och hoppa på tunnelbanan för att ta sig till Helsingfors. Efter detta är nästa enkla utgångspunkter Masaby (33 km) och Kyrkslätt (41 km) tågstationer, efter vilka rutten avviker från de stora allmänna transportlederna.

Vad om jag måste stanna mitt under cyklingen?

Om du råkar ut för en olycka och/eller behöver akut hjälp, ring det allmänna nödnumret 112 och följ deras instruktioner.

Dessutom kommer Suomen Metsä-teamet att hantera ett telefonnummer som du kan ringa om du har gått vilse, har problem med cykeln eller är fysiskt oförmögen att fortsätta (men inte om du behöver akut medicinsk vård). Vi kommer att ha bilar som följer evenemanget och de kan ta hand om din cykel och dig själv för ta dig till närmaste station där du kan ta dig hem.

Jag hittade inte svar på min fråga.

Alla frågor och feedback är välkomna! Skicka bara ett mejl till social@suomenmetsa.fi eller skicka oss ett meddelande via våra sociala mediekanaler.

Våra partners